facebook  |   Карта на сайта   |   English   |   Deutsch

Облицовка мрамор гранит оникс

"Естественият камък притежава различни вариации на структурата и цвета си."
Мрамор

Мрамор

Метаморфна скала, изграденa в природата от калцит и доломит. Лесен е за шлифоване, а цветовете варират от чисто бяло до всякакви нюанси. Преработеният мрамор може да бъде полиран, термолющен, антика, рустика, бучардисан и глиц. Камъкът не е устойчив на атмосферни влияния, затова се препоръчва да бъде използван най-вече в закрити помещения.
Още от древността се смята, че мраморът има лечебни свойства и пази дома от зли духове.


Гранит

Гранит

Магмена скала, образувана от изкристализирането на магмата в земната кора. Изграден е от минералите кварц, фелдшпат и слюда. Гранитът е една от най-плътните и твърди скали, с ниско водопоглъщане и висока устойчивост на температурните промени. Това превръща всичко изработено от гранит издръжливо срещу стареене, изтриване и разрушаване. Ето защо е подходящ за облицоване на външни стени, подове, стълби, колони и други. Гранитът може да бъде полиран, термолющен, антика или бучардисан.
Още от римски времена гранитът се смята за най-здравия камък, а гранитените паветата по триумфалните им улици не са помръднали и до днес.


Оникс

Оникс

Естествен, полускъпоценен камък, част от групата на кварца. Преобладаващ е черният цвят с бели ивици, но се срещат и други разновидности като кафяво-червеникав. Използването на оникса е революция в интериорния дизайн, заради голямата си светлопропускливост и луксозен вид. Трябва да се знае, че ониксът не е подходящ за подови настилки или да е в контакт с вода, тъй като попива и не е устойчив на триене.
Според вярванията ониксът има мистични сили, с които прогонва негативните мисли.


Травертин и варовик

Травертин и Варовик

Травертинът и варовикът се отнасят към групата на мрамора, но се отличават с по-малка плътност и пореста структура. Тъй като са поликристален материал, лесно се полират и се използват за вътрешни и външни облицовки, и подови настилки. Травертинът и варовикът са едни от най-разпространените в строителството скали. Стават почти за всичко като са най-подходящи за интериорно обзавеждане, поради голямата си водопропускливост.
Предлагаме полиран, термолющен, антика, рустика, бучардисан и глиц - травертин и варовик.